Pàgines

dimecres, 4 de novembre del 2015

COMPLEMENTÀRIA D'ANGLÈS A P-3



Complementària d’anglès a P-3

L'anglès a Infantil, com a matèria complementària, significa la introducció de la llengua estrangera de forma lúdica i comprensible. La forma d'aprendre el nou vocabulari en anglès és mitjançant els contes, més o menys un per trimestre, i diferents, en tots els nivells. Aquests contes són del tipus "Big Books" o sigui de tamany XXL. Això fa que tota la classe pugui veure sense complicació les imatges i que parin més atenció a l'explicació. 
Els contes obren un camí a una sèrie d'activitats addicionals per reforçar i ampliar temes, vocabulari i/o destreses. Fem representacions, aprenem i cantem cançons relacionades, fem jocs amb targetes, preguntem i responem, pintem... i tot en anglès. 
Aquest curs treballarem els nombres fins el 10, els colors, els animals de granja, parts de la cara i algunes del cos, salutacions, dir adéu, algunes instruccions...
També, en aquesta matèria es tenen en compte els aspectes sòcio-culturals relacionats amb la llengua, amb els quals els infants poden veure i viure les tradicions i costums dels països de parla anglesa. Es celebren Halloween, Nadal, Carnaval i/o Pasqua  aprenent cançons i confeccionant targetes de felicitació.
Aquesta hora complementària és un gran avenç pels alumnes en aquesta etapa ja que els inicía a un aprenentatge tant important com és el d'una llengua que els obre les portes al món, i que a ells, em dona la sensació, els agrada, ja que participen activament en tot el que se'ls demana. A més és aquí on comença el lligam amb l’aprenentatge de la llengua estrangera a Primària.
Us passo algunes fotos: 
Els de P-3 estan plantant unes llavors de les quals neixerà la gespa que farà de cabell d’un test i que està relacionat amb el conte “Poppy’s Pot”. Aquesta activitat l’han de realitzar en aquest curs. També fent volar  els "two little dicky birds" (en forma de titelles de dit) tot cantant  la cançó en anglès i que es relaciona amb el conte “The puppets show”.  Hem recitat un poema i hem fet mímica per celebrar Halloween. Després hem pintat una “pumpkin”  que portàvem penjada.  Són d’aquest curs.